به گزارش واحد روابط عمومی دانشکده کارآفرینی، در عصر روز چهارشنبه، ٢٧ دی ماه ١٤٠٢، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دکتر سید صولت مرتضوی با همراهی مشاور و مدیر کل دفتر توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دکتر علی زندوکیلی و همچنین از سازمان آموزش فنی و حرفه ای، دکتر میمنت آبادی معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان و دکتر تقی پور مدیر کل دفتر نظارت بهسازی و هدایت شغلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و همچنین چند از همراهانشان از ساختمان جدید در دست احداث کارآفرینی بازدید کردند و در ادامه، نشستی با هیات رئیسه و چند تن از اعضای هیات علمی دانشکده کارآفرینی در محل دانشکده برگزار کردند.
در بازدید از ساختمان جدید الاحداث، دکتر بستانی به پیشرفت فیزیکی، مهندسی سازه و معماری داخلی ساختمان اشاره کردند.
در ادامه ی نشست، جلسه با پخش قرآن مجید و سرود ملی کشور آغاز شد. رئیس دانشکده کارآفرینی، دکتر جهانگیر یدالهی فارسی در ابتدای جلسه به مهمانان خوشامد گفتند و به دلایل تاسیس دانشکده کارآفرینی به عنوان اولین دانشکده کارآفرینی در منطقه خاورمیانه و شمال افریقا پرداختند که شامل:
١- پرهیز از اقتصادمتکی بر فروش مواد خام
٢- ایجاد شرایط پایدار در صحنه ی اقتصادی سیاسی و اجتماعی در کشور
٣- تقویت و تمرکز بر درآمد بخش خصوصی کشور
٤- تاکید بر فعالیت استارت آپ های دانش بنیان
٥- پایه گذاری اندیشه و فرهنگ کارآفرینی در جامعه ی عامی، جامعه دانشگاهی و کارآفرینی.
طبق برآورد انجام گرفته، در حال حاضر به طور میانگین تعداد کارآفرینان موفق بایستی به یک صد هزار تن برسد. تا موفقیت مورد نظر حاصل شود. قطعا” برای رسیدن به این هدف، تعداد شروع کنندگان بایستی بیشتر باشد به این دلیل که اکثر استارت آپها در سه سال اول از بین می روند و ضرورت تامین نیاز کشور در خصوص متخصصین کارآفرینی و تیم های کارآفرینی و در کنار آن داشتن اعضای تیم ماهر در سایر تخصص ها به شدت احساس می شود.
به طور کلی هدف و کارکرد دانشکده کارآفرینی در جهت توسعه کشور، ایجاد استقلال کشور از انرژی فسیلی (نفت) و مقاوم سازی کشور در برابر تحریم و دنبال کردن اقتصاد مقاومتی مبتنی بر کسب و کارهای دانش بنیان خصوصی می باشد.
در ادامه، رئیس دانشکده کارآفرینی به صورت چکیده به وضعیت آموزشی دانشکده پرداختند و گرایشها، رشته های درسی مصوب جدید و گروه های آموزشی دانشکده را معرفی کردند. تعداد اعضای هیات علمی ثابت، ٣٦ عضو و تعداد اعضای وابسته هیات علمی نیز ٣٦ عضو می باشد که در افق برنامه بایستی به ٧٠ عضو هیات علمی برسد. در حال حاضر تعداد دانشجویان دانشکده در مجموع مقطع کارشناسی ارشد و دکتری ٧٠٠ دانشجو هست که از این تعداد ٧٠ دانشجو، در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند.
اخیرا” سازمان تامین اجتماعی در خصوص وضعیت اشتغال (خروجی) دانش آموختگان دوره پنج ساله ی دانشکده کارآفرینی استعلام گرفته و نتیجه بدست آمده حاکی از این است که در خصوص نرخ اشتغال رشته رتبه اول به دانشکده کارآفرینی( ٧٠/٥٥٪ ) و در رتبه دوم دانشکدگان مدیریت (٦٤/٣٧٪ )، و سپس سایر دانشکده ها می باشند.
در ادامه ی جلسه، دکتر جهانگیر یدالهی فارسی توجه حاضران در جلسه را به موضوع ساختمان در دست احداث دانشکده جلب کردند.
در سال ١٣٩٥، احداث ساخت و ساز ساختمان جدید آغاز شد و تاکنون ادامه دارد. در دو سال اخیر به دلیل نبود منابع مالی، فعالیت ساخت و ساز بسیار کند پیش میرود. برآورد هزینه ی اسکلت سازی باقی مانده ٦١ میلیارد تومان است و تا تکمیل نهایی ساختمان در مجموع به بودجه ی ٦٤٢ میلیارد تومان نیاز است. با توجه به اینکه دانشکده کارآفرینی موتور محرکه توسعه ی کارآفرینی در کشور می باشد، تکمیل این ساختمان، اهمیت خود را در کارکرد نشان خواهد داد.
سپس دکتر علی مبینی دهکردی، عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی و رئیس سازمان توسعه و سرمایه گذاری دانشگاه تهران به مهمانان گرانقدر در جلسه خوش آمد گفتند و پس از آن به حضور اعضای هیات علمی برجسته دانشکده اشاره کردند. از دیدگاه ایشان، یکی از اهداف دانشکده کارآفرینی، کاهش توقعات مردم از دولت است و به تبع آن نقش مهمی در کاهش فقر، کم کردن نابرابری های اجتماعی، کنترل جمعیت حاشیه نشین ایفا خواهد کرد و حمایت دولت مردمی دکتر رئیسی از تکمیل ساختمان جدید دانشکده، دستاورد بسیار ارزشمندی محسوب خواهد شد.
پس از آن، دکتر حمید پاداش، عضو هیات علمی دانشکده و معاون هماهنگی اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور به ایراد نکات کلیدی در حوزه ی کارآفرینی پرداختند. ایشان با تاکید بر نقش عملیاتی دانشکده و پویایی و اشتیاق کارآفرینانه ی دانشجویان اشاره کردند.
ذات پویایی در دانشکده، تصویر مثبت و سازنده ای برای حضور افراد با استعداد و صاحب آینده ی درخشان، خواهد ساخت. نقش اعضای هیات علمی در آموزش، راهنمایی ها و مربی گری هایی است که در مسیر هدایت انجام می گیرد و فرایند یادگیری را کامل می کند.با توجه به پایین آمدن سن متوسط ثروتمند شدن در نسل جدید دنیا، موضوع کارآفرینی بسیار پر رنگ تر شده است.
دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در دوران قبل از کرونا رویدادها و مراسم های علمی پژوهشی زیادی در سطح ملی و بین المللی برگزار کرد و کارآفرینان بزرگ دنیا در این دانشکده قدم گذاشتند و با رسالت مهم آن آشنا شده و آنرا تحسین کردند.
در پایان جلسه، دکتر حمید پاداش، خواستار پشتیبانی معنوی و مادی (به صورت مستقیم و غیرمسنقیم) برای آینده ی نسل جوان دانشجو، اعضای هیات علمی و کارآفرینان از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شدند تا دانشکده کارآفرینی بتواند مرجع و مرکز کارافرینی و نوآوری در ایران به شمار آید.
یادآور می شود پشتیبانی غیر نقدی شامل تامین مصالح ساختمانی، تکمیل اسکلت بنا، تاسیسات، کاشی و سرامیک میتواند باشد. اگر مدل ترکیبی از پشتیبانی و سرمایه گذاری در نظر گرفته شود ساختمان در دست احداث، تکمیل خواهد شد.
در پایان جلسه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تامین مصالح شامل سیمان و سرامیک موافقت به عمل آوردند و قدم های سازنده ی بعدی رابه آینده نزدیک موکول کردند.
این جلسه در ساعت ١٩:٤٥ به پایان رسید.